About

Efter 50 år i Danmark, flyttade Malene Langborg till Skåne 2015, och här vill hon stanna.
Malene växte upp i en Köpenhamnsförort, pappa spelade jazz på fritiden. Första gitarren fick hon som 10åring och små låtar komponerades redan då.
Malene utbildade sig till grafiker på 80talet, ändå blev det musiken som vann – och från början på 90talet har Malene sjungit professionellt och varit medlem i Koda/Stim.
Jazzen förnekar sig inte i hennes sätt att sjunga, den präglar även låtskrivandet. Men det fattades nånting i Malenes liv och i 2010 kom uppenbarelsen efter en kurs i Kungälv:  VISOR! – för visan är det starkaste musikaliska redskapet för historieberättande.
Malene har ett entreprenörs-gen och i Danmark arrangerade hon mindre visfestivaler, skapade ett kulturhus på en ö (med stöd från danska Statens Kunstråd) och bildade en låtskrivarklubb. I Skåne blev det festivalen Visor i Vittsjö 2017 med artister från 3 nordiska länder och stöd från Hässleholms kommun – https://visorivittsjo.wordpress.com/
En husvagn är nu hennes hem; en nödvendighet för att dyka ner i skrivandet (blogg, bok, låtar) och en stilla protest mot konsumtionssamhället – HusvagnsHistorier.se
Hennes egna låtar sjungs på svenska, danska och engelska, texterna är reflexioner över livet, kärleken, tankar, upplevelser. Malene har gett ut flera cd-skivor – 3Songs.dk
Ved sidan om musiken, har Malene i många år använt sin röst för att läsa in ljudböcker på sitt modersmål. Dessutom har hon (med stöd från Nordiska Ministerrådet) översatt böcker av musikaliska människor, bl a finlandssvenska Bengt Ahlfors och Monica Zetterlund.
Malene Langborg är aktiv som sångsolist med Kristianstads Storband och uppträder på små festivaler och i visföreningar. Då framför hon sina egna låtar med jazzgitarr och vacker röst.


Malene, 12 år

Advertisements

2 thoughts on “About

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s